zondag 27 september 2009

Vaker bruin haar dan blond haar door recessie?


Er zijn steeds meer vrouwen die in de zomer van 2009 voor een bruine tint kiezen als het om de haarkleur gaat. Uit een recente poll onder 543 bezoekers van www.Beautynieuws.nl blijkt dat het percentage brunettes (38%) zelfs in hartje zomer bijna net zo groot is als het percentage blondines (43%). Traditioneel kiezen vrouwen in de zomer voor een lichtere, blondere haarkleur dan in de winter, maar dat lijkt dit jaar niet op te gaan. De verklaring voor deze plotselinge veranderingen zou wel eens heel eenvoudig kunnen zijn: het is nu eenmaal veel goedkoper om je haar van een lichte naar een donkere kleur te verven dan andersom!

Op de vraag "welke haarkleur heeft jouw kapsel in de lente/zomer van 2009" antwoordde 38% van de bezoekers van www.BeautyNieuws.nl  "lichtbruin, donkerbruin of hazelnoot". In totaal heeft 43% van de bezoekers een blonde haarkleur: 32% goudblond of natuurlijk blond, 6% platinablond en 5% is asblond. Een minderheid van de bezoekers heeft een koperachtige (10%), zwarte (7%) of melk-boeren-honden (2%) kleur. Was het percentage blonde, Nederlandse vrouwen in 2008 nog 57% (onderzoek Garnier), onder de voornamelijk vrouwelijke bezoekers van BeautyNieuws.nl blijkt het percentage blondines nu gedaald te zijn tot 43%.

Er zijn een aantal mogelijke verklaringen voor deze plotselinge verandering. Waarom zouden vrouwen juist nu voorkeur hebben voor een bruine haarkleur? Het is niet waarschijnlijk dat het te maken heeft met de onderzoeksresultaten van een Britse enquête waaruit blijkt dat brunettes meer succes hebben op het werk en gelukkiger zijn in de liefde dan blonde vrouwen.  Ook lijkt het niet aannemelijk dat de Nederlandse vrouw klakkeloos Hollywoodsterren volgt als Scarlett Johansson, Lindsay Johan en Victoria Beckham die hun blonde haarkleur onlangs veranderden in (donker) bruin? De oplossing zou wel eens heel simpel kunnen zijn. Het is nu eenmaal veel goedkoper om je haar van licht naar donker te kleuren dan andersom. De hand op de knip dus, ook als het om de kleur van je haar gaat.
Continue reading...

Haar kleuren zonder het te verven



Op zoek naar een haarkleuring die gezond is voor het haar, die zorgt voor meer intensiteit en ook nog eens lekker ruikt? De laboratoria van L�Oreal Paris introduceren Casting Creme Gloss, een unieke haarkleuring zonder ammoniak, die zorgt voor glanzende, zichtbare nuances.
Technologische doorbraak
Casting Creme Gloss bevat een nieuw alkalisch ingredient, dat minder agressief is dan ammoniak. Desondanks is het in staat om, net als ammoniak, de opperhuid van een haar te openen om de absorptie van kleurstoffen te bevorderen en het op te lichten tot 1 tint. Wanneer de haarkleuring wordt opgebracht ontstaat er een zachte en fruitige geur.
Casting Creme Gloss zit tussen een toon-op-toon en een permanente haarkleuring in. Het is dus een perfecte oplossing voor mensen die de stap naar een permanente kleur te groot vinden. Daarnaast biedt het tot 70% grijsdekking terwijl een toon-op-toon haarkleuring tot maximaal 50% dekt. De innovatieve formule van Casting Creme Gloss zorgt op deze manier voor een heldere en sprankelende kleur met zichtbare nuances, delicate tinten en een lang houdend resultaat.
Hands free kit
Het mengen van de ontwikkelcreme met de kleurcreme was nog nooit zo gemakkelijk. De zeer handige opbrengtube kan rechtop in het doosje gezet worden door het geperforeerde vlak in te drukken waarna de kleurcreme-tube er met twee handen in geschroefd kan worden. Ontzettend gebruiksvriendelijk en schoon bij het kleuren! De consumentenadviesprijs bedraagt  � 12,49 .
Continue reading...

Verleidelijke glanzende herfsttinten met grijsdekking



Op de catwalks zien we lange verzorgde lokken met veel volume; zachte lijnen die soepel langs het gezicht vallen met een scheiding in het midden; lagen in het haar met krullen die halverwege het hoofd zijn ingezet. Een verzorgde coupe is het helemaal! Een mooie coupe is prachtig, maar daar hoort natuurlijk ook een glanzende, verzorgde kleur bij. Daarom introduceert Garnier Nutrisse Creme 6 verleidelijke herfsttinten.
Glanzend en gezond haar in combinatie met een verleidelijke herfstkleur is zonder twijfel de wens van iedere vrouw! Zo kiest Caroline de Bruijn dit seizoen voor zwoel bruin (Nutrisse Creme kleur 46 Hibiscus). De cremeformule is rijk aan druivenpit- en avocado-olie voor een langhoudende, glanzende kleur. De kleuring dringt diep in het haar door - van de wortel tot de punt - en biedt het haar een perfecte verzorging. De permanente cremekleuring verzekert 100% grijsdekking en gezond haar!  Deze herfst kun je kiezen voor zwoel bruin (40 cacao, 43 cappucino, 53 noisette) of warm rood (36 mure sauvage, 46 hibiscus, 54 praline) .
Continue reading...

Haarverven en ons kleurpalet


We gaven al eerder in een ander artikel de basisinformatie over het verven van het haar en hoe we een haarkleur konden kiezen die zich schikte naar de basiskleur van ons haar. Ook bespraken we de verschillende soorten producten voor haarkleuring die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Laten we het nu eens hebben over het kiezen van de geschikte haarkleur.
Jouw styliste of haardeskundige kan jou, met uitzondering van enkele beperkingen, nagenoeg van elke haarkleur voorzien die je maar wenst. Maar ook al hebben stylisten deze capaciteiten, wil dit nog niet zeggen dat zij dit ook moeten doen.
Een goede styliste zal je adviseren, wanneer bepaalde kleuren je niet zullen flatteren, om een andere kleur te kiezen en zal je waarschuwen voor de risico´s die het teveel oplichten van de natuurlijke haarkleur met zich mee kunnen brengen.
Maar veel mensen denken dat zij zelf wel hun haar kunnen verven en realiseren zich niet dat bepaalde kleuren absoluut niet geschikt voor hen zijn of zelfs maar uitgeprobeerd moeten worden. Hieronder volgen een paar eenvoudige regels.

Je kunt niet van het ene uiterste naar het andere overstappen.
Zwart haar (niveau 1) kan niet opgelicht worden naar het lichtste blond (niveau 10). De meeste mensen die dit proberen, eindigen met zwaar beschadigd haar. Je moet goed bedenken dat de chemische reactie van haar oplichters om het pigment uit het haar te halen een enorme tol vraagt van de conditie van gezond haar. Wanneer je probeert de natuurlijke kleur te ver op te lichten, dan zal het resultaat vaak minder bevredigend dan verwacht zijn. Daar tegenover, wanneer men probeert van nature bleek blond haar naar zwart te kleuren, dan zal dit resulteren in een fletse en erg onnatuurlijk uitziende kleur.

Donkere haarkleuren zullen de uitstraling van de persoon meer pips en bleek maken.
Velen van ons kennen wel mensen die besloten hun grijzer wordende haren te verven om er jonger uit te zien, wat uiteindelijk het tegenovergestelde resultaat had. Bij de meeste van ons zal de huidskleur (en uitstraling) naarmate wij ouder worden van nature lichter worden, ongeacht of we al of niet over grijs haar beschikken. En de natuurlijke haarkleur die wij hadden toen wij nog twintig jaar waren zal te donker zijn als wij vijftig jaar zijn. Door het haar te kleuren in een te donkere kleur zullen we alleen maar bleker lijken en zelfs alle rimpels en tekenen van leeftijd eerder benadrukken. Ben je van plan om de grijze haren te bedekken, dan kies je altijd voor een kleur die enkele niveaus lichter is dan de natuurlijke kleur van je niet grijze haar.
We beschikken allemaal over een kleurenpalet dat op ons is afgestemd en dat is gebaseerd op onze huidskleur, de kleur van onze ogen en de natuurlijke kleur van ons haar. Jaren lang werden deze kleurenpaletten volgens de seizoenen verdeeld. De zachte kleuren van de lente, de koele tonen van de winter, warme gouden zomer schakeringen en rijke aarde tonen van de herfst werden gerangschikt om vrouwen er op hun best uit te laten zien door hieruit kleuren te kiezen die hen zouden flatteren. Tegenwoordig werken we volgens een eenvoudigere standaard: zilver en goud. Dit kan eenvoudig worden vastgesteld door juwelen van de bewuste metaalsoort tegen de huid aan te houden, gewoonlijk oorbellen. Het type dat je best is die soort die het beste bij je staat. Als zilveren juwelen meer sprankelen bij je huid dan gouden juwelen, dan ben je zilver. Wanneer het tegenovergestelde waar is, dan ben jij goud. Zilver zal in dat geval dan altijd enkele beetje glansloos lijken.
Zilveren mensen zien er op hun best uit met koele tonen: blauwe en violette kleuren en sommige groene nuances en kunnen met gemak haarkleuren dragen die variëren van zwart tot platina. De basis haarkleuren van een zilveren persoon bestaan gewoonlijk uit diverse nuances blauw en violet. Een gouden persoon zal een warmer en rijker palet meer flatteren, zoals diverse tinten rood, oranje, bruin, bordeaux en sommige donkerdere groen tinten. Hun natuurlijke haarkleur kan variëren van bleek goudblond tot rijk donker aubergine en bruin. Het gouden type heeft basis haarkleuren die variëren van rood tot oranje. Mensen die volgens het oude palet gerangschikt werden naar zomer en winter, zijn gewoonlijk zilver, terwijl herfst en lente mensen gewoonlijk goud zijn.
Door aandacht te besteden aan de voor jou juiste kleuren en acht te slaan op de hierboven beschreven regels voor het kleuren van het haar, zal het gemakkelijker zijn een flatterende haarkleur te kiezen en tragische vergissingen te vermijden. Vanzelfsprekend is het vragen van advies aan een professionele styliste altijd de beste optie, maar wanneer je toch besluit het kleuren zelf te doen, wees dan tenminste goed geïnformeerd en wees vooral voorzichtig.
Continue reading...

Het verven van het haar - Basisinformatie


Zo lang als de beschaving bestaat, bestaan er ook vrouwen die via diverse methoden de kleur van hun haar veranderden of verbeterden. In vroegere tijden werd haarverf gemaakt van fijngemaakte bessen en plantenextracten die vervolgens als een haarspoeling op het haar werden toegepast. In de 17e en 18e eeuw maakten vrouwen gebruik van oliën en poeders om de kleur van hun haar op te lichten. En ook tegenwoordig is de natuurlijke haarkleur vaak niet meer te herkennen bij vrouwen die wat verandering willen.

De moderne manier van het haar kleuren bestaat uit een chemisch proces dat in staat is pigment aan de haar toe te voegen of juist weg te nemen. In tegenstelling tot de spoelingen en poeders die vroeger gebruikt werden, is de hedendaagse haarverf in staat om in de haarschacht door te dringen en zo de haarkleur te veranderen van blond tot zwart of elke kleur daar tussenin. Er bestaan nog steeds producten om het haaroppervlak te kleuren, maar er zijn ook producten die enkele dagen, enkele weken of zelfs tot het moment van uitgroei mooi zullen blijven.

Om een goede en verantwoorde keuze te kunnen maken in de verschillende soorten haarkleuringen, volgt hieronder wat basisinformatie.
De haarkleur komt tot stand door een stofje dat “melanine” heet, dat gevonden kan worden in de schors (cortex) van de individuele haar. Dit is de laag die zich bevindt tussen de buitenste laag (schublaag of cuticle) en de haarkern (core of medulla). Melanine is in twee vormen te onderscheiden, namelijk eumelanine, dat verantwoordelijk is voor een bruine of zwarte haarkleur, en pheomelanine, dat verantwoordelijk is voor rode en blonde nuances in de haarkleur. Het haar kan over beide soorten melanine beschikken of het kan zelfs geheel ontbreken, zoals bij grijs haar het geval is.

Wanneer je overweegt om je haar te kleuren of te verven, dan zul je eerst het “bijdragend pigment” van je haar moeten vaststellen. Hiermee wordt de onderliggende kleur van het haar bedoeld dat opgebouwd is uit de verschillende soorten melanine. Vele brunettes en blondines hebben hetzelfde bijdragende pigment, dat alleen afwijkt in intensiteit en kracht van de kleur.

We gebruiken de term “niveau” om te bepalen hoe licht of donker een bepaalde haarkleur is of zal zijn. Het kleur niveau is gebaseerd op een schaal in tien stappen, waarbij “1” staat voor zwart en “10” staat voor het lichtste blond. Door het kleurniveau van het haar te bepalen, zal de styliste niet alleen in staat zijn om die kleurnuances te kiezen die het beste zullen werken om de gewenste kleur te bereiken, maar ook om te bepalen of de huidige haarkleur eerst iets opgelicht dient te worden om naar de gewenste kleur toe te werken.

Een andere belangrijke term die bij het haarkleuren gebruikt wordt is “toon”, die de warmte of juist de koelte van een kleur bepaalt. Rood, oranje en geel zijn allemaal warme tonen, terwijl blauw, groen en violet als koel beschouwd worden. Ook al zal dit moeilijk te geloven zijn, elk van deze tonen kan binnen een haarkleur aanwezig zijn. Door het correct vaststellen van de natuurlijke haartoon kan de styliste jammerlijke resultaten bij het kleuren van het haar vermijden. Ook al kennen we allemaal wel verhalen van vrienden die hun haren wilden kleuren en bijgevolg hier groen haar aan overhielden, we willen dit geen van allen aan den lijve ondervinden.

De intensiteit is ook een punt waar rekening mee gehouden dient te worden wanneer we ons met het kleuren van het haar gaan bezighouden. Aardbeien blond en vuurtoren rood zijn allebei rode tonen, maar ik garandeer je dat niemand deze twee kleuren met elkaar zal verwarren vanwege het verschil in intensiteit.

Tenslotte dienen we bij het toevoegen van een kleur aan het haar nog rekening te houden met de basiskleur. De formules voor haarkleuring van tegenwoordig geven de basiskleur duidelijk aan op de verpakking. Deze basiskleuren bestaan gewoonlijk uit rood, roodoranje, oranje, goud, neutraal, blauw, blauwviolet en violet. De basiskleuren neutraal, blauw, blauwviolet en violet zijn gewoonlijk terug te vinden in de gitzwart, as-tonen en platina blond.

Wees heel voorzichtig bij het vaststellen en evalueren van je haarkleur voor je met het verven van het haar begint. Jij en je styliste kunnen oogverblindende resultaten bereiken bij het creëren van een natuurlijke look of zelfs een geheel nieuwe look. Maar het allerbelangrijkst is het feit dat een goede voorbereiding jou kan beschermen tegen het maken van een ongelukkige fout bij het kleurproces. Als je eenmaal goed op de hoogte bent van de belangrijke factoren van jouw haarkleur, dan zul je veel plezier beleven aan het kleuren van je haar.
Continue reading...

Oplichten en highlights


De wind, de branding en de zon laten haar haren glinsteren met gouden fonkelingen terwijl zij rustig over het strand wandelt. Ze is een studente die op vakantie is na een vermoeiend studiejaar. Hier is ze, samen met haar vriendinnen. En ze hebben allemaal haar dat sprankelt met verschillende kleuren blond, met lange stroken licht rozerood blond, platina blond, en rood op lichtbruin en middenbruin haar dat de indruk wekt van nature zo te zijn, Niets is minder waar, het heeft hen honderden euro´s gekost.

Elke dag gaan miljoenen vrouwen naar de kapsalon van hun keuze voor de foliepakketjes. Dit is een deel van hun leven. Ze hebben hier een budget voor en realiseren zich dat zij vrouwen zijn met een hoge levensstandaard. Het kleuren van hun haar is geen optie, het is een bittere noodzaak in hun leven. Tijdens de twee of drie keer per jaar laten verzorgen van hun haar, is hun stylist of haarverf specialist een vertrouwenspersoon geworden waarmee zij hun levensgeschiedenis delen.

haar met highlights Het één tot vijf niveaus lichter maken van je haar is afhankelijk van je natuurlijke haarkleur. Als jouw eigen haar donkerblond is, dan kan je kapster gemakkelijk een samenstelling maken die het haar een paar nuances lichter zal maken zonder dat een bleekmiddel wordt toegepast. Als je lichtbruin haar hebt en een sterke blondering toepast, dan zal altijd een enigszins roodachtig blond naar voren komen omdat bruin haar een hoeveelheid rood in de basis heeft. Roodachtig blond kan bij sommige vrouwen erg mooi zijn en kan bij de juiste huidkleur zelfs flatteren. Als je donkerbruin haar hebt en altijd al droomde van het hebben van highlights, dan is hier iets om over na te denken. Wanneer we donkerbruin haar blond willen maken, dan is een roodkleuring onvermijdelijk door alle kleurniveaus waar het proces doorheen moet. Het roodoranje kan teruggedrongen worden door toepassing van de juiste toner. Licht blonde lokken die door donkerbruin haar lopen dragen echter niet bepaald bij aan een mooi uiterlijk. Ik hoorde sommigen dit een "stinkdier" look noemen en weer anderen maakten de vergelijking met de Adams Family. Het contrast tussen lichtblond en donkerbruin of zwart haar is gewoon te drastisch. Maar er is hoop. Waarom geef je de lokken geen rijke gouden glans. Geen oranje, maar glinsterend goud. De indrukwekkende effecten kunnen verbazingwekkend zijn. Als je niet bang bent en toch dit haar in een lichtere tint wilt, probeer dan eens een overgangskleur er naast toe te passen, tussen het blonde en het donkere haar in, een rijke koperkleur bijvoorbeeld. Dit zou je, op discrete wijze natuurlijk, van drie feestelijke kleuren voorzien. Het beste moment om dit te doen, wanneer je het nog even geheim wilt houden, is tijdens je vakantie bij een kapsalon met een goede reputatie. Men zal dan waarschijnlijk denken dat je kilometers gefietst hebt in de zon, terwijl ze je prachtige lokken bewonderen. Als je rood haar hebt en wat highlights wilt, dan kun je die gemakkelijk krijgen door enkele lokken één of twee niveaus op te bleken. Licht rozerood blond verrijkt het gehele hoofd van een ware roodharige en je zult met alle vertrouwen overal naar toe kunnen gaan.

Highlighten camoufleert grijs haar en geeft je het gevoel weer wat jonger te zijn. Diegenen met grijs haar die nog jong zijn, zullen zich hierdoor aantrekkelijker voelen. Of je nu lang of kort haar hebt, highlights zullen blijven bestaan. In de statistieken heb ik opgemerkt dat 98% van de vrouwen het haar kleurt voor hun plezier of om grijze haren te bedekken. Ook highlighten ze het haar of passen beide manieren toe.

En? Is highlighten iets voor jou? Als je zilverkleurig haar hebt en het grijze haar wilt bedekken door het te highlighten, dan is de kans groot dat het je ouder zal laten lijken. "Hoe kan dat dan?" zul jij je waarschijnlijk afvragen. Als je al grijs haar hebt, zal het er gelig uitzien en lijken alsof het verkleurd is door de zon. Je zult bij niemand een andere indruk kunnen wekken dan wat je precies gedaan hebt, het grijze haar plichten. Om deze reden verven veel vrouwen hun haar eerst met een aantrekkelijke lichtbruine of donkerblonde kleur en passen eerst hierna de highlights toe. Je kunt je kapper natuurlijk ook vragen om naast de highlights ook wat donkerdere nuances toe te passen. Hierdoor zal het gelige en grijzige blond gecamoufleerd worden. 


Donkerdere nuances, of lowlights zoals ze ook wel genoemd worden, kunnen variëren in nuances van chocolade bruin tot donkerblond voor contrast en zullen eerder meer kleur afzetten dan dat dit het haar oplicht. De vuistregel is de haarkleur lichter aan te passen naarmate de leeftijd vordert, niet donkerder. Een donkerdere kleur zal eerder in het nadeel dan in het voordeel werken. Sommigen willen drie nuances en daarnaast nog een roodtint. We lijken overal grijs te worden. Een kleurtje helpt ons gedurende deze "reis". Als jij je in de gelukkige positie bevindt dat je zilveren haren hebt die vermengd zijn met je bruine haar, geloof het of niet, maar dan beschik jij al over de voor jou meest aantrekkelijkste kleur, tenminste, wanneer je haar niet ultrafijn is en moeilijk om mee te werken. In dat geval doe je er goed aan het haar te kleuren. Nog een mogelijkheid voor het bedekken van grijs haar en het hebben van gouden highlights zonder alle verdere kosten is het kopen van een goudbruine haarkleur en hiermee het gehele haar te behandelen. Het grijs zal de gouden kleur aannemen, waardoor je automatisch beschikt over highlights zonder de kosten van een ingrijpende behandeling en je natuurlijke kleur zal ongeveer twee niveaus hoger uitpakken met toevoeging van een beetje rode glans. Het geheim zit hem niet in het er jonger uitzien, maar er aantrekkelijk en goed verzorgd voor je leeftijd uit te zien. Vraag je kapper of er nog meer manieren zijn om je grijze haren te bedekken en stel bijvoorbeeld voor wat ik zojuist gedaan heb.

Blond op blond geeft blond. Waarom laten we dan foliepakketjes maken als het haar al helemaal blond is? Op dat moment heb je alleen nog maar een mooie afwerking nodig. Als je werkelijk een contrast wilt, dan ben je nu een geschikte kandidaat voor lowlights, ofwel donkerdere nuances. Bedenk goed, het aanbrengen van highlights en lowlights is gedetailleerd werk en moet overgelaten worden aan een professional. En dit werk kan heel wat saaie uurtjes duren. Het zal je uiteindelijk een heleboel geld besparen, want de professionals hebben al heel wat schade moeten herstellen van verkeerd en eigenhandig aangebrachte highlights en lowlights.

Heb je nog nooit gehoord van de term "minder is meer"? Dit is vooral van toepassing wanneer het gaat om het kleuren van haar. Subtiliteit is veel aantrekkelijker dan een hoofd vol haar dat schreeuwt: "Ik ben blond!" De magie zit in het mysterie, niet in de overduidelijkheid. Wees een wonder. Laat hun fantasie zich buigen over het charisma van je lokken. Wees een raadsel. Met de juiste houding, de juiste kleur en het juiste kapsel kan jouw haar iedereen om je heen beïnvloeden. Je hoeft dan niet te schreeuwen: "Ik ben blond!" Iedereen zal gecharmeerd zijn wanneer jij de ruimte binnentreedt.

Er zijn tegenwoordig vele soorten bleekmiddelen beschikbaar die gebruikt kunnen worden bij de highlights. Het poeder bleekmiddel bestaat nog steeds, maar is tegenwoordig verrijkt met speciale ingrediënten ter voorkoming van uitdroging en schilferen. Ook is er een bleekmiddel op oliebasis, crème bleekmiddelen of combinaties van de verschillende soorten. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de op oliebasis en crèmebasis gemaakte bleekmiddelen voor het maken van highlights omdat ik steeds op zoek ben naar manieren om het haar in goede conditie te houden. Ze zijn milder voor het haar in vergelijking met de poeder bleekmiddelen. Lang geleden bestonden uitsluitend zeer krachtige en scherpe bleekmiddelen die, wanneer men niet voorzichtig was, het haar er als stro lieten uitzien. We beschikten nog niet over de diep doordringende en vochtinbrengende conditioners zoals tegenwoordig, er waren alleen crème spoelingen en oliebehandelingen. Iedereen wilde platinablond zijn en het haar van velen van ons moest dubbele processen doorstaan om het gewenste niveau te bereiken. Ons hoofd kon branden alsof we als bezetenen ons haar aan het föhnen waren. Tegen de tijd dat ons haar het juiste bleke geel had bereikt, moesten we het proces weer omkeren en een toner toevoegen om de gewenste kleur te bereiken.

et dubbele proces was in het begin een behandeling die in één keer uitgevoerd werd en een nachtmerrie om te ondergaan. Het leuke van zo´n lichte kleur was dat ik elke blonde tint kon kiezen die ik wilde en het eens per maand moest laten bijwerken.

Het zou ondenkbaar zijn dat iemand mijn donkere uitgroei zou kunnen zien ondanks het feit dat ik niet geheimzinnig deed over het feit dat ik mijn haar bleekte (Ja, mijn haar schreeuwde: "Ik ben blond!"). Tegenwoordig is het haast mode om de uitgroei van een paar maanden te zien, waarbij je ongeveer 5 cm van het natuurlijke haar ziet (denk aan Johnny uit de serie Flodder). De stylisten kunnen hier echter de charmes niet van ontdekken.

Er zijn vele wegen te bewandelen wanneer je serieus bent over het nemen van highlights in je haar. Stel je open op voor wat jou het best zal staan en het meest zal passen bij je levensstijl en persoonlijkheid. Je kunt direct blond zijn als je wilt, maar tegelijk de persoonlijkheid hebben van een chique roodharige. Er is niets mooier dan prachtig rood haar. Kleur en kapsel zijn alles. Geef het niet op of laat je niet ontmoedigen, jouw unieke kleur die helemaal voor jou is ontworpen ligt ergens op je te wachten. 

Continue reading...

Haarkleurkeuzes naargelang het seizoen


Donkerder in de winter? Een blik op haarkleurkeuzes volgens het seizoen

     Wanneer de herfst zijn intrede doet voor diegenen onder ons in het noordelijk halfrond, dan stellen veel vrouwen zich de vraag of ze nu hun zomerse haarkleurtje moeten behouden, het moeten laten overgaan naar een natuurlijke herfst- en winterkleur of plots een overgang moeten maken naar een flatterende herfstkleur.
kapsel      Bij veel mensen verandert de haarkleur tijdens de zomermaanden en wordt die lichter bij blootstelling aan de zon en door de effecten van zwembad- en zeewater. Hoeveel de kleur verandert hangt af van hoeveel het haar blootgesteld wordt aan dergelijke factoren en van de specifieke haarkenmerken – poreusheid en textuur zijn hier de sleutelwoorden.
     De natuurlijke haarkleur speelt eveneens een rol bij de kleurveranderingen die plaatsvinden naargelang het seizoen, want verschillende haarkleuren zullen op verschillende manieren veranderen bij blootstelling aan factoren die het haar doen verbleken. Haar dat blond is zal de neiging hebben om blonder en bleker te worden en zal naar een geelgouden tint gaan, terwijl donkerdere haarkleuren het vaakst lichter worden in roodachtige en oranje tinten onder invloed van diezelfde factoren. Soms zijn deze natuurlijke veranderingen niet zoals we die gehoopt hadden en daarom juist beslissen veel mensen om hun haar te laten bleken (of doen ze het zelf) bij het begin van de lente- of zomermaanden.
     Natuurlijk heeft de trend om de haarkleur te veranderen volgens het seizoen tenminste één voordeel: tijdens de wintermaanden krijgen de mensen een lichtere huidskleur – want de meeste mensen zitten meestal binnen en de periodes van daglicht zijn beduidend korter – en keert het haar terug naar zijn natuurlijke tint aangezien er niet zoveel blootstelling aan de zon meer is. Natuurlijk krijgt de huid tijdens de zomermaanden een bruiner tintje en wordt het haar lichter. Lichter haar complimenteert een gebruinde huid en haarkleuren die donkerder zijn passen beter bij lichtere huidstypes.

Het kiezen van de juiste kleur voor uw seizoensovergang

     Het is belangrijk om uw haarkleur zorgvuldig te kiezen wanneer u van plan bent om het haar tijdens de lente/zomer lichter te maken of voor de herfst/winter donkerder te maken. Als haarprofessional is het voor mij erg storend om vrouwen te zien die hun haarkleur té ver doen afwijken van wat een natuurlijk voorkomende kleur zou zijn.
     Wanneer u van plan bent om uw haar te bleken voor de lente en zomer, probeer dan de wijziging binnen de 3 niveaus van uw natuurlijke haarkleur te houden. Hoe minder drastisch u uw haar bleekt, hoe minder de kans is dat u het beschadigt. Grotere kleurverschillen nemen niet enkel de kleur weg uit het haar, maar vernielen eveneens de integriteit van het haar en maken het poreuzer.
     En omgekeerd, wanneer u wilt terugkeren naar een donkerdere tint voor de wintermaanden, kies dan voor uw natuurlijke haarkleur of lichtjes lichter, want dat zal vaak het mooist bij u passen. Wanneer u uw haar donkerder maakt dan uw natuurlijke haarkleur, dan kan het zijn dat uw huid er te bleek uitziet en zo kunnen lijntjes en rimpeltjes méér gaan opvallen. In feite is het zo dat het voor oudere vrouwen aan te raden is om te focussen op het lichter houden van het haar en dit om het uitzicht van rimpeltjes en lijntjes te minimaliseren.
     Een optie om in gedachten te houden is om de haarkleur aan te passen door de toon van het haar te veranderen en niet door het haar te verhelderen of te verdonkeren. Probeer een demi-permanente kleur (die zijn gewoonlijk milder voor het haar) om wat warmte toe te voegen of om een zongebleekt blond wat bij te kleuren voor de wintermaanden. Zo zal uw haar er gezonder uitzien en zult u op den duur gelukkiger zijn met het resultaat.
Continue reading...
 

Haar verven Copyright © 2009 Cosmetic Girl Designed by Ipietoon | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada