zondag 27 september 2009

Vaker bruin haar dan blond haar door recessie?


Er zijn steeds meer vrouwen die in de zomer van 2009 voor een bruine tint kiezen als het om de haarkleur gaat. Uit een recente poll onder 543 bezoekers van www.Beautynieuws.nl blijkt dat het percentage brunettes (38%) zelfs in hartje zomer bijna net zo groot is als het percentage blondines (43%). Traditioneel kiezen vrouwen in de zomer voor een lichtere, blondere haarkleur dan in de winter, maar dat lijkt dit jaar niet op te gaan. De verklaring voor deze plotselinge veranderingen zou wel eens heel eenvoudig kunnen zijn: het is nu eenmaal veel goedkoper om je haar van een lichte naar een donkere kleur te verven dan andersom!

Op de vraag "welke haarkleur heeft jouw kapsel in de lente/zomer van 2009" antwoordde 38% van de bezoekers van www.BeautyNieuws.nl  "lichtbruin, donkerbruin of hazelnoot". In totaal heeft 43% van de bezoekers een blonde haarkleur: 32% goudblond of natuurlijk blond, 6% platinablond en 5% is asblond. Een minderheid van de bezoekers heeft een koperachtige (10%), zwarte (7%) of melk-boeren-honden (2%) kleur. Was het percentage blonde, Nederlandse vrouwen in 2008 nog 57% (onderzoek Garnier), onder de voornamelijk vrouwelijke bezoekers van BeautyNieuws.nl blijkt het percentage blondines nu gedaald te zijn tot 43%.

Er zijn een aantal mogelijke verklaringen voor deze plotselinge verandering. Waarom zouden vrouwen juist nu voorkeur hebben voor een bruine haarkleur? Het is niet waarschijnlijk dat het te maken heeft met de onderzoeksresultaten van een Britse enquĂȘte waaruit blijkt dat brunettes meer succes hebben op het werk en gelukkiger zijn in de liefde dan blonde vrouwen.  Ook lijkt het niet aannemelijk dat de Nederlandse vrouw klakkeloos Hollywoodsterren volgt als Scarlett Johansson, Lindsay Johan en Victoria Beckham die hun blonde haarkleur onlangs veranderden in (donker) bruin? De oplossing zou wel eens heel simpel kunnen zijn. Het is nu eenmaal veel goedkoper om je haar van licht naar donker te kleuren dan andersom. De hand op de knip dus, ook als het om de kleur van je haar gaat.

0 reacties:

Een reactie posten

 

Haar verven Copyright © 2009 Cosmetic Girl Designed by Ipietoon | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada